Kapustová polévka s masem a rýží


Ingredience

  • Mleté vepřové maso – 200 g
  • Kapusta – 1/2 hlávky
  • Rýže – 150 g
  • Cibule – 1 kus
  • Mrkev – 1 kus
  • Řapíkatý celer – 1 řapík
  • Fenyklová semínka – 1 lžíce
  • Olivový olej

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na tenké proužky. Cibuli ,mrkev a řapík celeru nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, přisypeme fenyklová semínka, necháme chvíli restovat, přidáme kapustu, podlijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut. Poté přidáme rýži, promícháme, přilijeme asi 1,5 litru horké vody. Můžeme osolit nebo přidat masox ci vegetu (podle gusta). Vaříme dokud rýže nezměkne. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu vody. Můžeme opepřit a každou porci posypat strouhaným parmezánem.

Přidejte komentář