Pomazánka s rajčetem


Ingredience

  • 1 vetší rajče
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce majonézy (nebo kysané smetany)
  • kopr (čerstvý)
  • sůl

Postup přípravy

Rajče nastrouhat na hrubém struhadle. Zbylou slupku můžete překrájet na kousky a přidat do pomazánky nebo vyhodit.

Rajče se strouhá tak, že se překrojí na polovinu a strouhá se od řezu se slupkou v dlani, až zbude v ruce jen slupka. Zralé měkké rajče se struhadlem spíše protlačí.

Vmíchat tvaroh a majonézu, lisovaný (nebo utřený) česnek, sůl podle chuti a nasekaný kopr (lepší je čerstvý).

Tvaroh s majonézou lze nahradit i pomazánkovým máslem bez příchuti, ale pomazánka není pak tak lehká. Chuť i konzistence pomazánky se mění podle zralosti rajčete. Pomazánka má být lahodná a jemná směs chutí rajčete a kopru.

Štítky:

Přidejte komentář