Pomazánka s rajčetem
Ingredience
- 1 vetší rajče
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce majonézy (nebo kysané smetany)
- kopr (čerstvý)
- sůl
Postup přípravy
Rajče nastrouhat na hrubém struhadle. Zbylou slupku můžete překrájet na kousky a přidat do pomazánky nebo vyhodit.
Rajče se strouhá tak, že se překrojí na polovinu a strouhá se od řezu se slupkou v dlani, až zbude v ruce jen slupka. Zralé měkké rajče se struhadlem spíše protlačí.
Vmíchat tvaroh a majonézu, lisovaný (nebo utřený) česnek, sůl podle chuti a nasekaný kopr (lepší je čerstvý).
Tvaroh s majonézou lze nahradit i pomazánkovým máslem bez příchuti, ale pomazánka není pak tak lehká. Chuť i konzistence pomazánky se mění podle zralosti rajčete. Pomazánka má být lahodná a jemná směs chutí rajčete a kopru.
Štítky: Pomazánky