Jak se zdokonalit ve vaření?


Toužíte se stát lepší kuchařkou/kuchařem? Chcete v kuchyni trávit méně času a přednost dosáhnout lepšího výsledku? Poradíme vám, jak na to.

V každé činnosti či řemesle platí heslo, že kdo chce být opravdu dobrý v tom, co dělá, musí neustále zdokonalovat své schopnosti a dovednosti a především musí sledovat nové trendy. Co si budeme nalhávat, u vaření to platí dvojnásob, pokud máme kvalitní ingredience a kuchyňské potřeby, je vaření opravdovou radostí. Starosti odpadají a tak se můžeme věnovat experimentování, zdobení atp.

Dříve bylo shánění čerstvých ingrediencí nelehké, ale dnes stačí vyrazit do supermarketu, či na trh a nakoupit vše potřebné za přijatelnou cenu. Bez sebemenších problémů, můžeme nakupovat jídlo odevšud, takže i exotické plodiny nebo lahodné mořské plody jsou dnes snadno k sehnání.

Podobně je to samozřejmě i s kuchyňským náčiním, dříve se vše muselo dělat ručně, vše se muselo hlídat a důkladně odměřovat. Dnes v době automatizace, máme nejrůznější kuchyňské roboty, šlehače, časomíry, elektrické váhy a kdo ví co ještě. To ale nejsou zdaleka jediné vychytávky, které nám pobyt v kuchyni ulehčují a zpříjemňují.

Ono takové kvalitní nerez hrnce mají taky ledacos do sebe. Pokud nakoupíte u kvalitního výrobce a navíc se o ně i trochu staráte, mají tyto hrnce obrovskou životnost. Velkou výhodou nerez materiálu je, že se vám na něm (i pokud jste méně šikovný kuchař) nic nepřipálí. Jídlo je tedy zdravější a chutnější a údržba takového hrnce je rovněž velmi lehká. Jediné, co nesmíte udělat je poškrábat jej, pak by ztratit své vlastnosti tj. nenabírat z něj jídlo kovovými příbory, ale dřevěnými a nemýt drátěnkou.

Další podobnou věcí, která je nezbytná pro řadu pokrmů, a tak by neměla chybět v žádné kuchyni je tlakový hrnec. Plno lidí se tlakového hrnce zbytečně bojí. Obávají se, že nebudou vědět, jak s ním zacházet, že jim bouchne apod. Přitom je to nesmysl, dnes jsou tyto hrnce (nakupujete-li u ověřených výrobců) naprosto bezpečné a co víc, jejích ovládání velmi intuitivní. Více o tom, jak vybrat vhodný tlakový hrnce naleznete například zde.

Tlakový hrnec

Tlakový hrnec

Poslední rada na závěr, zkuste si vaření opravdu užívat, věřte nebo ne, ale přinese to ovoce. Pokud je pro vás vaření denní rutinou, chápu, že to může být složitější, ale zkuste si jej zpříjemnit například poslechem hudby nebo třeba experimentováním s novými recepty či kuchyní.

 

Přidejte komentář