Majonéza


Majonéza je součástí mnoha pokrmů a v naší kuchyni je hojně využívána. Majonézu je možné koupit v každém obchodě s potravinami, ovšem není nad to připravit si vlastní. Výhodou vlastní přípravy je to, že máte naprostou jistotu o čerstvosti majonézy a to že neobsahuje žádné chemické přísady. A to hlavní je, že je mnohem chutnější než z obchodu.

Ingredience

Na majonézu:

  • 1 celé vejce
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžička soli
  • 1 lžička hořčice
  • olej podle potřeby

Na tatarskou omáčku:

  • 1 nakládaná okurka
  • půl cibule
  • 1 lžička kaparů

Postup přípravy

Do mixéru dejte vejce, cukr, sůl a hořčici. Za chodu přidávejte pomalu olej až směs zhoustne.

Na samotnou majonézu je můžete použít šlehač, nebo ponorný mixér.
Chcete-li vyrobit tatarskou omáčku přidejte na kusy nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Pozor: neudělejte z toho kaši – mixujte přerušovaně nebo (pokud to váš mixér umožňuje) použijte „pulzovací“ tlačítko.

Štítky:

Komentáře k “Majonéza”4 komentáře

Přidejte komentář