Majonéza
Majonéza je součástí mnoha pokrmů a v naší kuchyni je hojně využívána. Majonézu je možné koupit v každém obchodě s potravinami, ovšem není nad to připravit si vlastní. Výhodou vlastní přípravy je to, že máte naprostou jistotu o čerstvosti majonézy a to že neobsahuje žádné chemické přísady. A to hlavní je, že je mnohem chutnější než z obchodu.
Ingredience
Na majonézu:
- 1 celé vejce
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžička soli
- 1 lžička hořčice
- olej podle potřeby
Na tatarskou omáčku:
- 1 nakládaná okurka
- půl cibule
- 1 lžička kaparů
Postup přípravy
Do mixéru dejte vejce, cukr, sůl a hořčici. Za chodu přidávejte pomalu olej až směs zhoustne.
Na samotnou majonézu je můžete použít šlehač, nebo ponorný mixér.
Chcete-li vyrobit tatarskou omáčku přidejte na kusy nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Pozor: neudělejte z toho kaši – mixujte přerušovaně nebo (pokud to váš mixér umožňuje) použijte „pulzovací“ tlačítko.
Štítky: pochutiny
[…] 250 ml majonézy (můžete použít i domácí majonézu) […]
[…] 4 lžíce majonézy, […]
[…] Majonéza – 1 lžíce […]
[…] majonéza […]