15 minutová česnečka


Ingredience

  • voda – 1 l
  • hovězí bujón – 1 kostka
  • brambory – 4 ks
  • cibule
  • mrkev – 1 ks
  • vejce – 2 ks
  • máslo
  • anglická slanina
  • česnek – 7 stroužků
  • tvrdý sýr

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přilijeme vodu, kostku bujónu a přidáme na kostky nakrájené brambory, nastrouhanou mrkev a kostky anglické slaniny. Pozor, nesolit! Česnek tomu dá svou chuť.
Necháme vařit do změknutí brambor.
V misce si rozmixujeme 2 vejce a přidáme rozmačkaný česnek. To přidáme do polévky a necháme tak 3 min. zvolna povařit.
Podáváme s opečeným chlebem a kousky tvrdého sýra.

Štítky:

Přidejte komentář