Bramboračka


Ingredience

  • Brambory – 2 kusy – velké
  • Mrkev – 1 kus
  • Celer – kousek dle chuti
  • Houby – 2 hrsti (možno i sušené)
  • Voda – 2 l
  • Máslo
  • Cibule – 1 kus
  • Česnek – 1 stroužek
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř
  • Vegeta
  • Drcený kmín
  • Petržel
  • Pažitka
  • Bazalka
  • Libeček
  • Vejce – 2 kusy
  • Světlá jíška

Postup přípravy

Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku do růžova, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, a vaříme až brambory trochu změknou.

Poté přidáme koření, prolisujeme stružek česneku, přidáme očištěné houby nakrájené na plátky či kostičky a necháme provařit.

Mezitím si nastrouháme kořenovou zeleninu a přidáme do polévky. Vaříme dokud nejsou zelenina i brambory dostatečně měkké,  dle potřeby přilijeme vodu či vývar a přidáme polévkové bylinky.

Nakonec do vroucí polévky vmícháme rozšlehaná vajíčka a přidáme jíšku. Dle chuti opepříme a osolíme.

Štítky:

Přidejte komentář