Ingredience
- Brambory – 2 kusy – velké
- Mrkev – 1 kus
- Celer – kousek dle chuti
- Houby – 2 hrsti (možno i sušené)
- Voda – 2 l
- Máslo
- Cibule – 1 kus
- Česnek – 1 stroužek
- Majoránka
- Sůl
- Pepř
- Vegeta
- Drcený kmín
- Petržel
- Pažitka
- Bazalka
- Libeček
- Vejce – 2 kusy
- Světlá jíška
Postup přípravy
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku do růžova, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, a vaříme až brambory trochu změknou.
Poté přidáme koření, prolisujeme stružek česneku, přidáme očištěné houby nakrájené na plátky či kostičky a necháme provařit.
Mezitím si nastrouháme kořenovou zeleninu a přidáme do polévky. Vaříme dokud nejsou zelenina i brambory dostatečně měkké, dle potřeby přilijeme vodu či vývar a přidáme polévkové bylinky.
Nakonec do vroucí polévky vmícháme rozšlehaná vajíčka a přidáme jíšku. Dle chuti opepříme a osolíme.