Bramborová polévka (bez hub)


Ingredience

  • Cibule – 2 kusy
  • Rostlinný olej – 1 lžíce
  • Mrkev – 2 kusy
  • Petržel – 1 kus
  • Celer – 1 kus (dle chuti možno i jen polovina)
  • Brambory – 7 kusů
  • Majoránka – 1 hrst
  • Česnek – 2 stroužky
  • Mletý pepř (černý) – 1 lžička
  • Bujón – 1 kostka
  • Rozšlehané vejce – 1 kus
  • Hladká mouka – 3 lžičky
  • Voda

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit do osolené vody spolu s jednou celou oloupanou cibulí. Do dalšího hrnce dáme vařit nakrájené brambory také na kostičky. Zeleninu vaříme do poloměkka, poté v hrnci na polévku, dorůžova osmažíme na drobnou nakrájenou cibuli a přidáme zeleninu i s vývarem (cibuli vyndáme). Vaříme a občas promícháme, dále přidáme brambory, které se mezitím uvařily do měkka. Připravíme zavářku = smícháme v hrnečku hladkou mouku a studenou vodu, tak aby nebyly hrudky a vlijeme do polévky, necháme chvíli bublat a pořád mícháme, potom přidáme rozšlehané vejce a bujón, dáme hojně majoránky, sůl, prolisovaný česnek a pepř. Ještě povaříme a můžeme podávat.

Štítky:

Přidejte komentář