Bramborovo-cuketová polévka


Potřebné ingredience

  • Brambory – 250 g
  • Cuketa – 500 g
  • Zeleninový vývar (nebo bujon)
  • Muškátový květ – špetka
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy

Brambory dáme do hrnce, zalijeme asi 350-400 ml vývaru a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou cuketu, muškátový květ a vaříme pod poklicí doměkka. To, že se cuketa nevaří, ale spíše dusí na bramborách, nevadí. Vaříme doměkka, pak vše rozmixujeme na hladký krém, který si podle vlastní chuti naředíme do potřebné hustoty, ještě krátce povaříme, případně dochutíme (bylinky, česnek) a podáváme.

Do polévky můžeme přidat vařit rovnou i stroužek česneku nebo bílé části ze svazku lahůdkové cibulky.

Štítky:

Přidejte komentář