Bujabéza


Ingredience

  • Rybí maso (mořské ryby – různé druhy) – 300 g
  • Loupané krevety – 200 g
  • Mušle (slávky loupané) – 200 g
  • Rybí hlavy – 2 ks
  • Loupaná rajčata – 3 kusy
  • Šalotka – 3 kusy
  • Cibule – 1 kus
  • Bílé víno – 2 dl
  • Rajčatový protlak – 3 lžíce
  • Olivový olej – 2 lžíce
  • Česnek – 4 stroužky
  • Sekaná petrželka – 1 lžíce
  • Bobkový list – 1 kus
  • Sušená bazalka – 1 lžička
  • Mletá sladká paprika – 1 lžička
  • Šafrán – 1 špetka
  • Pomerančová kůra
  • Sůl

Postup přípravy

Do hrnce dáme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno,  3/4 litru vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme. Na oleji zesklovatíme drobně pokrájené šalotky a zbylý česnek, přidáme papriku, bazalku, šafrán, nakrájená rajčata, protlak, petrželku a pomerančovou kůru, osolíme a vše chvilku podusíme. Přilijeme rybí vývar a za občasného míchání povaříme 10 minut. Pak přidáme nakrájené rybí maso, povaříme pod pokličkou 5 minut, dál přidáme slávky a krevety a povaříme ještě 4 minuty. Na závěr vyjmeme pomerančovou kůru, přidáme maso z rybích hlav a dle potřeby dosolíme.

Štítky:

Přidejte komentář