Celerová cibulačka


Ingredience

  • Cibule – 3 kusy
  • Celer – 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Bujón (kostka)
  • Hladká mouka – 1 lžíce
  • Houska – 2 kusy
  • Tvrdý sýr (Eidam – strouhaný) – 100 g
  • Máslo -60 g
  • Petrželka

Postup přípravy

Na másle do zlatova o restujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka , přidáme na jemno nastrouhaný celer a osmažíme. Po té zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Přidáme kostku bujónu, vaříme asi 15 minut. Nakonec dochutíme solí, pepřem a ozdobíme petrželkou.

Housky nakrájíme na kousky a opečeme, ještě zatepla posypeme sýrem. Sýrovou houstičku vložíme do polévky těsně před podáváním.

Štítky:

Přidejte komentář