Česneková rybí polévka


Ingredience

  • Rybí maso – 250 g
  • Pepř celý – 4 kuličky
  • Brambory – 3 kusy
  • Česnek – 4 stroužky
  • Kroupy – 2 lžíce
  • Vejce – 1 kus
  • Majoránka
  • Máslo
  • Sůl
  • Strouhaný
  • Osmažené kostičky chleba

Postup přípravy

Do osolené vroucí vody vložíme na menší kousky nakrájenou rybu, celý černý pepř a vaříme dokud maso nezměkne. Vývar scedíme a uvaříme v něm propláchnuté kroupy, na kostky nakrájené brambory a 2 stroužky rozetřeného česneku. Do vroucí polévky přimícháme rozšlehné vejce. Nakonec přidáme vykostěnou rybu, kousek másla a dochutíme zbylým rozetřeným česnekem. majoránkou a solí. Před podáváním do každé porce dáme několik kostek osmaženého chleba a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.

Přidejte komentář