Chowder z uzeného sledě


Ingredience

  • Máslo – 50 g
  • Cibule – 1 ks (větší, nakrájená na kolečka)
  • Uzená slanina – 4 plátky
  • Plnotučné mléko – 250 ml
  • Smetan 12% – 250 ml
  • Rybí vývar – 300 ml
  • Brambora – 1 kus (oloupaná, nakrájená na kostky)
  • Sterilovaná kukuřice – 200 g (scezená, okapaná)
  • Listový špenát – 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Sekaná petrželka – 2 lžíce
  • Uzené sledě – 450 g
  • Chleba

Postup přípravy

Máslo rozpusťte v hrnci a stáhněte plamen na minimum. Přidejte cibuli a opékejte až je hodně měkká, ale nezmění barvu. Přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut. Přidejte mléko, smetanu, vývar a brambory, stáhněte plamen na minimum a duste 10 minut. Polovinu kukuřice dejte do mixéru. Umixujte do hrubé pasty. Rozmixovanou i nerozmixovanou kukuřici dejte do polévky a dobře zamíchejte. Přidejte sledě a přikryjte hrnec pokličkou. Duste 8 – 10 minut, nebo až je sleď úplně prohřátý.
Přidejte špenát a okořeňte solí a pepřem. Při podávání nalejte polévku do misek, posypte zelenou petrželkou a podávejte s křupavým chlebem.

Štítky:

Přidejte komentář