Cizrnová polévka
Ingredience
- Cizrna – 200 g
- Brambory – 4 kusy
- Řapíkatý celer – 1/2 kusu
- Hladká mouka – 1 lžíce
- Cibule – 1 kus
- Mletá paprika
- Celerová nať
- Sůl
Postup přípravy
Cizrnu namočíme na 12 hodin do studené vody a poté uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky nakrájené brambory, dolijeme vodou na potřebné množství, osolíme a vaříme, pokud nejsou brambory měkké.
V kastrůlku na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, krátce orestujeme, přidáme papriku, promícháme a zalijeme asi 1 dl vody. Rozvaříme na hladko. Vlijeme do polévky a necháme 5 minut provařit na slabém plameni.
Štítky: Polévky