Cizrnová polévka


Ingredience

  • Cizrna – 200 g
  • Brambory – 4 kusy
  • Řapíkatý celer – 1/2 kusu
  • Hladká mouka – 1 lžíce
  • Cibule – 1 kus
  • Mletá paprika
  • Celerová nať
  • Sůl

Postup přípravy

Cizrnu namočíme na 12 hodin do studené vody a poté uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky nakrájené brambory, dolijeme vodou na potřebné množství, osolíme a vaříme, pokud nejsou brambory měkké.

V kastrůlku na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, krátce orestujeme, přidáme papriku, promícháme a zalijeme asi 1 dl vody. Rozvaříme na hladko. Vlijeme do polévky a necháme 5 minut provařit na slabém plameni.

Štítky:

Přidejte komentář