Čokoládová pomazánka


Ingredience

  • 70 g smetany ke šlehání,
  • 100g másla,
  • 60g krupicového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 200g kvalitní čokolády na vaření (pro děti můžete použít mléčnou čokoládu)

Postup přípravy

Do kastrůlku odměřte smetanu, máslo a cukr a pomalu zahřívejte do okamžiku, než se cukr i máslo rozpustí. Pak ihned odstavte, přidejte nalámanou čokoládu a vařečkou rychle míchejte dokud se čokoládu úplně nerozpustí. Výsledná by měla mít konzistenci hustého tekutého krému, pozor ať ve směsi nemáte hrudky.
Nalijte do skleniček a nechte v lednici do druhého dne stuhnout.

Do teplého krému je možné ještě vmíchat na drobno nasekané lískové oříšky.

Dle chuti je pomazánku možno mazat na pečivo jako sladkou svačinu, nebo ji jíst jen tak jako „zákusek“.

Štítky:

Přidejte komentář