Cuketový krém


Ingredience

  • Cibule – 1/2
  • Mrkev – 2 kusy
  • Sušené houby – 1 hrst
  • Kuřecí krky
  • Cuketa – 1 větší
  • Bobkový list – 2 kusy
  • Petrželka
  • Libeček
  • Oregáno
  • Tymián
  • Majoránka
  • Kurkuma
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb

Postup přípravy

Na plátku másla a troše oleje osmahneme cibulku do zlatova spolu s mrkví, aby se pustila barva, zalijeme vodou, přidáme k povaření kuře a všechno koření. Krky vaříme asi deset minut, potom přidáme na kostky nakrájenou cuketu. Po změknutí cukety vyndáme kuře a bobkové listy, stáhneme hrnec z plotny a pomocí tyčového mixéru vyšleháme z polévky hladký krém. Až po rozmixování dochutíme bujónem, vegetou, nebo pomocí tekutého polévkového koření, přidáme obrané kuřecí kousky a servírujeme s opečenými krutonky z chleba.

Štítky:

Přidejte komentář