Cuketový krém
Ingredience
- Cibule – 1/2
- Mrkev – 2 kusy
- Sušené houby – 1 hrst
- Kuřecí krky
- Cuketa – 1 větší
- Bobkový list – 2 kusy
- Petrželka
- Libeček
- Oregáno
- Tymián
- Majoránka
- Kurkuma
- Sůl
- Pepř
- Chléb
Postup přípravy
Na plátku másla a troše oleje osmahneme cibulku do zlatova spolu s mrkví, aby se pustila barva, zalijeme vodou, přidáme k povaření kuře a všechno koření. Krky vaříme asi deset minut, potom přidáme na kostky nakrájenou cuketu. Po změknutí cukety vyndáme kuře a bobkové listy, stáhneme hrnec z plotny a pomocí tyčového mixéru vyšleháme z polévky hladký krém. Až po rozmixování dochutíme bujónem, vegetou, nebo pomocí tekutého polévkového koření, přidáme obrané kuřecí kousky a servírujeme s opečenými krutonky z chleba.
Štítky: Polévky