Drábské maso


Ingredience

  • 400g libového vepřového
  • 1 větší cibule
  • 3 hrsti kopřivových listů (můžete nahradit listovým špenátem)
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 dcl. piva
  • půl lžičky mletého zázvoru
  • půl lžičky sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • curry
  • chilli
  • pórek

Postup přípravy

Maso nakrájejte na menší kostky, přidejte na hrubo nakrájenou cibuli, kopřivy, pórek, pokrájený česnek, osolte, okořeňte, zalijte pivem a olejem. Vše lehce promíchejte a pečlivě zabalte do alobalu. Pečte asi hodinu v troubě nebo v horkém popelu na ohništi. Jako přílohu nabídněte topinky nebo brambory. Pivo pak chutná znamenitě!!

Štítky:

Přidejte komentář