Falešná rybí polévka


Ingredience

  • Hrubá mouka – 80 g
  • Máslo – 60 g
  • Nastrouhaná kořenová zelenina – 4 lžíce
  • Mletý pepř
  • Muškátový květ – 1 špetka
  • Mléko – 1/2 hrnku
  • Žloutek – 1 kus
  • Sůl
  • Petrželová nať

Postup přípravy

Z tuku a hrubé mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec polévku zjemníme rozšlehaným žloutkem, promícháme a dochutíme muškátovým květem a nadrobno nasekanou zelnou petrželovou natí. Podáváme s krutónky z rohlíků osmažených na másle.

Přidejte komentář