Fazolová polévka s uzeným masem


Ingredience

  • Uzená žebra – 1 kg
  • Fazole
  • Mrkev – 2 kusy
  • Petržel – 2 kusy
  • Celer – 1 kus
  • Česnek – 4 stroužky
  • Rajčatový protlak – 1 kus
  • Vegeta – 1 lžička
  • Pepř
  • Kmín
  • Sůl
  • Mouka
  • Feferonka – 1 kus

Postup přípravy

Fazole si přes noc namočíme do vody.

Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Když jsou fazole napůl měkké, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a dovaříme téměř doměkka. Obereme  maso ze žeber a i se scezeným vývarem vlijeme do fazového vývaru.

Na pánvičce s trochou tuku orestujeme postupně – cibuli nadrobno necháme zesklovatět, přidáme nadrobno česnek a pak rajský protlak (ztratí kyselost) a vlijeme do polévky. Zahustíme trochou mouky s vodou, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, ještě chvíli povaříme, abychom spojili chutě.

Štítky:

Přidejte komentář