Fenyklová polévka


Ingredience

  • Fenykl – 3 kusy
  • Brambory (1 větší nebo 2 menší)
  • Šalotka – 2 kusy
  • Anglické slanina – 50 g
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Strouhaný sýr (dle chuti)
  • Chleba

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku se slaninou, přidáme nakrájené bulvy fenyklu, ze kterých jsme odkrojili zelené stonky a vnější hrubé vrstvy.
Taktéž přidáme bramboru nakrájenou na kostky, přilijeme 7 dl vody a necháme vařit zhruba 30 minut.

Rozmixujeme a přilijeme trochu ohřátou smetanu, osolíme, promícháme a necháme přejít varem.

Polévku dáme do talířů, posypeme sýrem, můžeme pokapat panenským olivovým olejem (není nutno) a přidáme osmahlé kostky chleba.

Štítky:

Přidejte komentář