Ingredience
- Fenykl – 3 kusy
- Brambory (1 větší nebo 2 menší)
- Šalotka – 2 kusy
- Anglické slanina – 50 g
- Olivový olej
- Sůl
- Strouhaný sýr (dle chuti)
- Chleba
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku se slaninou, přidáme nakrájené bulvy fenyklu, ze kterých jsme odkrojili zelené stonky a vnější hrubé vrstvy.
Taktéž přidáme bramboru nakrájenou na kostky, přilijeme 7 dl vody a necháme vařit zhruba 30 minut.
Rozmixujeme a přilijeme trochu ohřátou smetanu, osolíme, promícháme a necháme přejít varem.
Polévku dáme do talířů, posypeme sýrem, můžeme pokapat panenským olivovým olejem (není nutno) a přidáme osmahlé kostky chleba.