Franfurtská polévka


Ingredience

  • Vývar (z kostí, nebo kostky)
  • Párky – 200 g
  • Cibule – 1 kus
  • Sádlo – 2 lžíce
  • Hladká mouka – 2 lžíce
  • Smetana na vaření – 1 kelímek
  • Mletá sladká paprika – 2 lžičky
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je o restujeme. Na závěr restování zaprášíme moukou a paprikou, osmahneme a zalijeme cca 1 – 1,5 litrem vývaru (nebo vodou s bujonem). Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme cca 10 – 15 minut. Ke konci vaření vmícháme smetanu.

Štítky:

Přidejte komentář