Gulášová polévka z václavek


Ingredience

  • Václavky – 1 miska
  • Cibule – 1 kus
  • Brambory – 3 kusy
  • Špek – 70 g
  • Mletá sladká paprika – 3 lžičky
  • Bujón (nebo vývar) – 2 kostky
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránka – 1 lžička
  • Česnek – 3 stroužky
  • Hladká mouka – 2 lžíce

Postup přípravy

 Václavky očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou převařit. Pak scedíme. Špek a cibuli si pokrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme papriku, kterou necháme zpěnit, ihned přidáme houby a promícháme, zaprášíme moukou, opět promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Mezitím si oloupeme brambory, pokrájíme je na kostičky. Česnek oloupeme a nastrouháme. Obojí přidáme do polévky a vaříme do změknutí brambor, popřípadě dolijeme vodou.

Ke konci vaření dochutíme majoránkou, solí a pepřem.

Štítky:

Přidejte komentář