Hermelínová polévka


Ingredience

  • Hermelín – 2 kusy
  • Mléko – 5 dl
  • Smetana – 5 dl
  • Česnek – 2 stroužky
  • Polévkové koření
  • Hladká mouka (popř. Solamyl)
  • Bílé víno (suché)
  • Sekané bylinky (na dozdobení)

Postup přípravy

Mléko se smetanou dáme společně vařit a za stálého míchání (nesmí se připálit) přivedeme k varu. Přidáme rozetřený česnek, nakrájený hermelín a zvolna vaříme, až se hermelín rozpustí. Polévku lehce zahustíme moukou (popř. solamylem) rozmíchanou v trošce vody, ochutíme polévkovým kořením, bílým vínem a ozdobíme čerstvou petrželkou, pažitkou atp.

Podávat můžeme s čerstvým pečivem.

Štítky:

Přidejte komentář