Houbová polévka (Kalábrijská)


Ingredience

  • rostlinný olej – 2 lžíce
  • máslo – 3 lžíce
  • mléko – 3 dl
  • sůl
  • pepř
  • cibule – 1 kus
  • houby – 45 dkg
  • zeleninový vývar – 3l
  • bageta – 8 krajíčků
  • česnek – 2 stroužky
  • tvrdý sýr – cca 10 dkg

Postup přípravy

Olej rozehřejeme v hrnci a osmažíme na něm do zlatova cibuli. Přidáme očištěné a nakrájené houby, promícháme, přilijeme mléko, zeleninový vývar a povaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem a solí.

V toustovači, na grilu či suché pánvi opečeme z obou stran bagetky (případně chleba chleba) a potřeme je smíchaným česnekem s máslem. Krajíce vložíme na dno misek, nalijeme na ně horkou polévku, navrch posypeme sýrem a ihned podáváme.

Štítky:

Přidejte komentář