Ingredience
- rostlinný olej – 2 lžíce
- máslo – 3 lžíce
- mléko – 3 dl
- sůl
- pepř
- cibule – 1 kus
- houby – 45 dkg
- zeleninový vývar – 3l
- bageta – 8 krajíčků
- česnek – 2 stroužky
- tvrdý sýr – cca 10 dkg
Postup přípravy
Olej rozehřejeme v hrnci a osmažíme na něm do zlatova cibuli. Přidáme očištěné a nakrájené houby, promícháme, přilijeme mléko, zeleninový vývar a povaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem a solí.
V toustovači, na grilu či suché pánvi opečeme z obou stran bagetky (případně chleba chleba) a potřeme je smíchaným česnekem s máslem. Krajíce vložíme na dno misek, nalijeme na ně horkou polévku, navrch posypeme sýrem a ihned podáváme.