Hrstková polévka


Ingredience

  • Čočka – 1 hrst
  • Žlutý hrách – 1 hrst
  • Červené fazole – 1 hrst
  • Bílé fazole – 1 hrst
  • Česnek – 2 stroužky
  • Mrkev – 1 kus
  • Cibule – 1 kus
  • Hladká mouka
  • Kroupy – 1 hrst
  • Uzené maso – 250 g
  • Olej – 2 lžíce
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy

Hrách, čočku a fazole namočíme přes noc do vody, ráno slijeme vodu a propláchneme a přidáme mrkev, vaříme. Až luštěnina trochu změkne, tak  přidáme kroupy. Zvlášť v hrnci uvaříme uzené maso, které po uvaření nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky… Připravíme si zásmažku z cibule, oleje a mouky. Po zahuštění přidáme česnek. Dochutíme dle své chuti pepřem a solí…

Štítky:

Přidejte komentář