Hrstková polévka
Ingredience
- Čočka – 1 hrst
- Žlutý hrách – 1 hrst
- Červené fazole – 1 hrst
- Bílé fazole – 1 hrst
- Česnek – 2 stroužky
- Mrkev – 1 kus
- Cibule – 1 kus
- Hladká mouka
- Kroupy – 1 hrst
- Uzené maso – 250 g
- Olej – 2 lžíce
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy
Hrách, čočku a fazole namočíme přes noc do vody, ráno slijeme vodu a propláchneme a přidáme mrkev, vaříme. Až luštěnina trochu změkne, tak přidáme kroupy. Zvlášť v hrnci uvaříme uzené maso, které po uvaření nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky… Připravíme si zásmažku z cibule, oleje a mouky. Po zahuštění přidáme česnek. Dochutíme dle své chuti pepřem a solí…
Štítky: Polévky