Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Ingredience
- Mrkev – 2 kusy
- Petržel – 1 kus
- Celer – 1/2
- Celer řapíkatý – 2 kusy
- Pórek – 1 kus
- Olivový olej – 1 lžíce
- Máslo – 1 lžíce
- Červená řepa nakládaná – 2 nebo 3 kusy
- Cizrna konzervovaná – 1 plechovka
- Sekaná petrželka – 2 lžíce
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy
Mrkev, petržel a celer očistěte a pokrájejte na kostičky (nudličky…). Řapíkatý celer očistěte a řapíky pokrájejte na kousky. Z pórku použijte bílou část, pokrájejte na kolečka. V kastrolu rozehřejte máslo s olejem, přisypte zeleninu a špetku soli a vše lehce osmažte. Pak zalijte horkou vodou, přiveďte k varu a vařte mírným varem 15 – 20 miut. Mezitím nakrájejte řepu na kostičky a přidejte jí do polévky. Z konzervované cizrny slijte nálev, na cedníku jí propláchněte studenou vodou, nechte okapat a přidejte do polévky prohřát. Dochuťte solí, pepřem. Na talířích polévku ozdobte petrželkou.
Štítky: Polévky