Hustá zeleninová polévka s cizrnou


Ingredience

  • Mrkev – 2 kusy
  • Petržel – 1 kus
  • Celer – 1/2
  • Celer řapíkatý – 2 kusy
  • Pórek – 1 kus
  • Olivový olej – 1 lžíce
  • Máslo – 1 lžíce
  • Červená řepa nakládaná – 2 nebo 3 kusy
  • Cizrna konzervovaná – 1 plechovka
  • Sekaná petrželka – 2 lžíce
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy

Mrkev, petržel a celer očistěte a pokrájejte na kostičky (nudličky…). Řapíkatý celer očistěte a řapíky pokrájejte na kousky. Z pórku použijte bílou část, pokrájejte na kolečka. V kastrolu rozehřejte máslo s olejem, přisypte zeleninu a špetku soli a vše lehce osmažte. Pak zalijte horkou vodou, přiveďte k varu a vařte mírným varem 15 – 20 miut. Mezitím nakrájejte řepu na kostičky a přidejte jí do polévky. Z konzervované cizrny slijte nálev, na cedníku jí propláchněte studenou vodou, nechte okapat a přidejte do polévky prohřát. Dochuťte solí, pepřem. Na talířích polévku ozdobte petrželkou.

Štítky:

Přidejte komentář