Kapustnica s jogurtem
Ingredience
- Kysané zelí – 500 g
- Klobása (uzená) – 2 kusy
- Bílý jogurt – 350 g
- Sušené houby
- Sůl
- Pepř
- Brambory – 5 kusů
Postup přípravy
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou tak, aby byly jenom zakryté, osolíme a uvaříme. Zelí se šťávou osolíme, opepříme, přidáme houby a povaříme. Přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily, na kolečka nakrájené klobásy a ještě 10 minut povaříme. Necháme vychladnout, pak odebereme 1 naběračku polévky (jenom čistou tekutinu), vlijeme pomalu do jogurtu a dobře rozmícháme. Takto zředěný jogurt pomalu za stálého míchání vlijeme do polévky. Promícháme a podáváme.
Štítky: Polévky