Kapustová polévka s rajským protlakem


Ingredience

  • Kapusta – 1 kus
  • Cibule – 1 kus
  • Anglická slanina – 150 g
  • Rajčata – 2 kusy
  • Rajčatový protlak – 1 plechovka
  • Nové koření – 4 kuličky
  • Sladká paprika – 1 lžíce
  • Cukr – 2 lžičky
  • Sůl – 1 špetka
  • Oregáno – 1 špetka
  • Jíška

Postup přípravy

Menší kapustu nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Cibuli osmažíme s anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nové koření (4 ks), 2 oloupaná rajčata, zarovnanou lžíci sladké papriky a rajský protlak. Potom přidáme vařenou kapustu i s vodou, cukr (2 malé lžičky), sůl, oregáno (pokud máme) a zahustíme jíškou. Polévku necháme povařit. Na talíři můžeme přidat zakysanou smetanu pro zjemnění.

Štítky:

Přidejte komentář