Kapustová polévka s rajským protlakem
Ingredience
- Kapusta – 1 kus
- Cibule – 1 kus
- Anglická slanina – 150 g
- Rajčata – 2 kusy
- Rajčatový protlak – 1 plechovka
- Nové koření – 4 kuličky
- Sladká paprika – 1 lžíce
- Cukr – 2 lžičky
- Sůl – 1 špetka
- Oregáno – 1 špetka
- Jíška
Postup přípravy
Menší kapustu nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Cibuli osmažíme s anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nové koření (4 ks), 2 oloupaná rajčata, zarovnanou lžíci sladké papriky a rajský protlak. Potom přidáme vařenou kapustu i s vodou, cukr (2 malé lžičky), sůl, oregáno (pokud máme) a zahustíme jíškou. Polévku necháme povařit. Na talíři můžeme přidat zakysanou smetanu pro zjemnění.
Štítky: Polévky