Kastilská polévka
Ingredience
- Česnek – 8 stroužků
- Vejce – 1 kus
- Voda
- Bujón v kostce (nebo vývar)
- Cibule – 1/2
- Sladká paprika – 1 špetka
- Veka (tvrdá nebo bageta)
- Olivový olej
Postup přípravy
Oloupeme asi tak 8 stroužků česneku a pokrájíme na plátky, polovinu menší cibule taktéž. Tvrdší veku, bagetu či rohlíky pokrájíme na plátky či kostičky. Rozpálíme olej v hrnci a cibuli s česnekem osmažíme.
Než začnou chytat zlatavou barvu, přihodíme pečivo a to ještě chvíli smažíme. Přidáme špetku sladké papriky (nejlépe španělské uzené). (Masožravci mohou přidat i chorizo nebo pokrájenou sušenou šunku serrano, případně schwartzwaldskou či pršut.)
Po chvíli zalijeme vodou a přidáme bujón (samozřejmě lze nahradit vývarem). Povaříme dokud se veka nerozmočí, přidáme rozšlehané vejce a dochutíme podle fantazie. Volitelně přidáme petrželovou nať nebo jakékoli polévkové bylinky.
Štítky: Polévky