Kastilská polévka


Ingredience

  • Česnek – 8 stroužků
  • Vejce – 1 kus
  • Voda
  • Bujón v kostce (nebo vývar)
  • Cibule – 1/2
  • Sladká paprika – 1 špetka
  • Veka (tvrdá nebo bageta)
  • Olivový olej

Postup přípravy

Oloupeme asi tak 8 stroužků česneku a pokrájíme na plátky, polovinu menší cibule taktéž. Tvrdší veku, bagetu či rohlíky pokrájíme na plátky či kostičky. Rozpálíme olej v hrnci a cibuli s česnekem osmažíme.

Než začnou chytat zlatavou barvu, přihodíme pečivo a to ještě chvíli smažíme. Přidáme špetku sladké papriky (nejlépe španělské uzené). (Masožravci mohou přidat i chorizo nebo pokrájenou sušenou šunku serrano, případně schwartzwaldskou či pršut.)

Po chvíli zalijeme vodou a přidáme bujón (samozřejmě lze nahradit vývarem). Povaříme dokud se veka nerozmočí, přidáme rozšlehané vejce a dochutíme podle fantazie. Volitelně přidáme petrželovou nať nebo jakékoli polévkové bylinky.

Štítky:

Přidejte komentář