Koprová polévka


Ingredience

  • Podmáslí – 1.5 litru
  • Voda
  • Smetana
  • Žloutek – 2 kusy
  • Kari
  • Hladká mouka – 1 lžíce
  • Kopr
  • Houby
  • Vařené brambory (vařit s kmínem)
  • Sůl

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme 3 podmáslí a přidáme stejné množství vody. Přidáme 2 žloutky, vrchovatou lžíci mouky, kari podle chuti a rozmícháme. Na plotnu nedáváme dříve, než se nám podaří mouku rozmíchat dohladka.

Poté za stálého míchání uvedeme do varu. Přidáme houby (klidně i žampiony, nebo sušené) a uvařené nakrájené brambory (přidávám je i s vodou a kmínem, ve které se vařily), znovu počkáme, až začne polévka bublat. Přidáme kopr, necháme zavařit a poté přilijeme smetanu a dosolíme podle chuti. Doporučuji stále míchat, aby se polévka nesrazila.

Přidejte komentář