Koprová polévka
Ingredience
- Podmáslí – 1.5 litru
- Voda
- Smetana
- Žloutek – 2 kusy
- Kari
- Hladká mouka – 1 lžíce
- Kopr
- Houby
- Vařené brambory (vařit s kmínem)
- Sůl
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme 3 podmáslí a přidáme stejné množství vody. Přidáme 2 žloutky, vrchovatou lžíci mouky, kari podle chuti a rozmícháme. Na plotnu nedáváme dříve, než se nám podaří mouku rozmíchat dohladka.
Poté za stálého míchání uvedeme do varu. Přidáme houby (klidně i žampiony, nebo sušené) a uvařené nakrájené brambory (přidávám je i s vodou a kmínem, ve které se vařily), znovu počkáme, až začne polévka bublat. Přidáme kopr, necháme zavařit a poté přilijeme smetanu a dosolíme podle chuti. Doporučuji stále míchat, aby se polévka nesrazila.