Krémová špenátová polévka


Ingredience

  • Máslo – 2 lžíce
  • Lahůdková cibulka i s natí – 2 kusy
  • Česnek – 4 stroužky
  • Špenátový protlak
  • Smetana
  • Muškátový oříšek
  • Vegeta
  • Bujón v kostce
  • Polohrubá mouka – 2 lžíce
  • Sůl

Postup přípravy

Na másle osmažíme cibulku a česnek, vmícháme špenátový protlak a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme muškátovým oříškem a vegetou. Dále si připravíme děláme světlou jíšku a přidáme  ji do polévky, povaříme, rozmixujeme.

Nakonec přidáme smetanu a už nevaříme. Podle chuti dosolíme.

Podáváme s plátky opečené veky na másle.

Štítky:

Přidejte komentář