Kuřecí polévka se sýrem
Ingredience
- Kuře – 0,5 kg
- Brambory – 0,5 kg
- Mrkev – 250 g
- Cibule – 1 kus
- Rostlinný olej – 2 lžíce
- Sůl
- Pepř
- Tavený sýr
- Petrželka
Postup přípravy
Pokrájenou cibuli orestujeme v hrnci na oleji, přidáme omyté kuřecí maso, zalijeme litrem a půl vody, trošku osolíme, opepříme a vaříme alespoň 3/4 hodiny, aby vznikl silný vývar. V polovině vaření přidáme očištěnou mrkev a brambory. Hotový vývar scedíme, kuře vykostíme a pokrájíme na kousky, brambory s mrkví pokrájíme také na kousky. Do přecezeného vývaru přidáme sýr a necháme ho rozpustit, pak přidáme pokrájené maso, brambory a mrkev, popřípadě dochutíme solí a pepřem.
Při podávání dozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Štítky: Polévky