Kuřecí polévka se sýrem


Ingredience

  • Kuře – 0,5 kg
  • Brambory – 0,5 kg
  • Mrkev – 250 g
  • Cibule – 1 kus
  • Rostlinný olej – 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Tavený sýr
  • Petrželka

Postup přípravy

Pokrájenou cibuli orestujeme v hrnci na oleji, přidáme omyté kuřecí maso, zalijeme litrem a půl vody, trošku osolíme, opepříme a vaříme alespoň 3/4 hodiny, aby vznikl silný vývar. V polovině vaření přidáme očištěnou mrkev a brambory. Hotový vývar scedíme, kuře vykostíme a pokrájíme na kousky, brambory s mrkví pokrájíme také na kousky. Do přecezeného vývaru přidáme sýr a necháme ho rozpustit, pak přidáme pokrájené maso, brambory a mrkev, popřípadě dochutíme solí a pepřem.

Při podávání dozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.

Štítky:

Přidejte komentář