Květáková polévka s knedlíčky


Ingredience

Polévka:

  • Květák 1/2
  • Cibule 1 ks
  • Zeleninový bujón (kostka)
  • Vegeta
  • Pepř
  • Kmín
  • Mouka
  • Sůl
  • Olej 1 lžíce

Knedlíčky:

  • Cibule 1 ks
  • Droždí 2 ks (po 42 g)
  • Česnek 3 stroužky
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce 1 ks
  • Olej 1 lžíce
  • Strouhanka

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou (asi 3 litry). Přivedeme k varu a přidáme květák rozebraný na jednotlivé růžičky, lžičku vegety, bujón, pepř, kmín, dle chuti sůl a povaříme téměř doměkka – asi 10 minut.

Mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky a vkládáme do vroucí polévky. 10 minut zavaříme.

Knedlíčky: na oleji orestujeme cibuli, přidáme droždí a necháme ho rozpustit. Když hmota vychladne, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a strouhanku tak, aby vzniklo tužší těstíčko, ze kterého lze tvarovat knedlíčky.

Štítky:

Přidejte komentář