Květákovo-vločková polévka


Ingredience

  • Květák – 1 kus
  • Ovesné vločky – 6 lžic
  • Máslo – 30 g
  • Olej – 1 lžíce
  • Mrkev – 1 kus
  • Celer – 1/2
  • Celerová nať, nasekaná- 1 lžíce
  • Rozšlehaná vejce – 2 kusy
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy

Mrkev a celer si nahrubo nastrouháme a orestujeme spolu s vločkami na rozehřátém oleji s máslem. Pak přidáme očištěný malý květák rozebraný na růžičky a vařící vodu, osolíme, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Větší růžičky pak můžeme pokrájet nebo rozšťouchat. Do  polévky s vločkami na závěr vmícháme celerovou nať a rozšlehané vejce, krátce povaříme, popřípadě dochutíme a podáváme.

Štítky:

Přidejte komentář