Kyselo


Ingredience

  • Sušené houby – 1 hrst
  • Kmín – 1 lžička
  • Masox – 1 kostka
  • Sádlo – 2 lžíce
  • Hladká mouka – 2 lžíce
  • Cibule – 1 kus
  • Vejce – 4 kusy
  • Zakysaná smetana – 1 kelímek
  • Sůl

Postup přípravy

Houby den předem namočíme, druhý den uvaříme s kmínem v téže vodě, ve které byly namočeny. Ze sádla a mouky připravíme světlejší jíšku. Jíšku rozmícháme s trochou studené vody a přidáme k houbám. Dále přidáme masox a povaříme. Mezitím na sádle osmažíme cibuli, přidáme rozšlehaná vejce a usmažíme na řídko. Nakonec do polévky přidáme zakysanou smetanu, usmažená vejce, osolíme a již nevaříme.

Štítky:

Přidejte komentář