Kyselo
Ingredience
- Sušené houby – 1 hrst
- Kmín – 1 lžička
- Masox – 1 kostka
- Sádlo – 2 lžíce
- Hladká mouka – 2 lžíce
- Cibule – 1 kus
- Vejce – 4 kusy
- Zakysaná smetana – 1 kelímek
- Sůl
Postup přípravy
Houby den předem namočíme, druhý den uvaříme s kmínem v téže vodě, ve které byly namočeny. Ze sádla a mouky připravíme světlejší jíšku. Jíšku rozmícháme s trochou studené vody a přidáme k houbám. Dále přidáme masox a povaříme. Mezitím na sádle osmažíme cibuli, přidáme rozšlehaná vejce a usmažíme na řídko. Nakonec do polévky přidáme zakysanou smetanu, usmažená vejce, osolíme a již nevaříme.
Štítky: Polévky