Mozečková polévka


Ingredience

  • Vepřový mozeček (nebo telecí, skopový)
  • Máslo – 60 g
  • Sůl
  • Masový vývar – 2 l
  • Smetana – 100 ml
  • Žloutek – 1 kus
  • Zelená nať – 1 hrst
  • Květák
  • Krutony

Postup přípravy

Z části másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou rozmícháme ve vývaru. Přidáme mozeček osmažený na zbytku másla a květák, povaříme. Zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně, ochutíme solí, petrželkou nebo pažitkou. Podáváme s opečenými kostičkami housky na másle – krutony.

Před použitím je třeba mozeček odblanit. Nejlépe tak, že ho ponoříme v sítu na okamžik do horké vody, pak prolijeme studenou a hned odblaníme.

Přidejte komentář