Mrkvový krém s ředkvičkami


Ingredience

  • Mrkev – 400 g
  • Zeleninový vývar – 1 l
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový květ
  • Ředkvička – 200 g
  • Česnek – 20 g
  • Máslo – 50 g
  • Smetana – 1 dl
  • Vařená vejce – 4 kusy

Postup přípravy

Do vroucího vývaru dáme drobně nakrájenou mrkev, sůl i muškátový květ (dle chuti) a uvaříme do měkka. Pak vše propasírujeme (rozmixujeme), čímž se polévka částečně zahustí, přidáme smetanu a zvolna provaříme, případně dochutíme. Na másle opečeme plátky ředkviček, zvlášť plátky česneku. Podáváme v teplém talíři, kam vložíme orestované ředkvičky, česnek a rozpůlené vejce. Podávat můžeme s opečeným toustem nebo čerstvým pečivem.

Štítky:

Přidejte komentář