Mrkvový krém s ředkvičkami
Ingredience
- Mrkev – 400 g
- Zeleninový vývar – 1 l
- Sůl
- Pepř
- Muškátový květ
- Ředkvička – 200 g
- Česnek – 20 g
- Máslo – 50 g
- Smetana – 1 dl
- Vařená vejce – 4 kusy
Postup přípravy
Do vroucího vývaru dáme drobně nakrájenou mrkev, sůl i muškátový květ (dle chuti) a uvaříme do měkka. Pak vše propasírujeme (rozmixujeme), čímž se polévka částečně zahustí, přidáme smetanu a zvolna provaříme, případně dochutíme. Na másle opečeme plátky ředkviček, zvlášť plátky česneku. Podáváme v teplém talíři, kam vložíme orestované ředkvičky, česnek a rozpůlené vejce. Podávat můžeme s opečeným toustem nebo čerstvým pečivem.
Štítky: Polévky