Nejoblíbenější moučníkové „rychlovky“


Mňam! Moučníky! Nedělní odpolední siesta bez nějaké té sladké mňamky ke kávě, by nebyla to pravé ořechové. Trend dnešní uspěchané doby velí rychle, kvalitně a za co nejmíň času. Proto naše kuchyně místo „naducaných“ kuchařek Magdaleny Dobromily Rettigové vystřídaly oblíbené „hrníčkové“ kuchařky. Péct podle nich může začátečnice, stejně tak jako zdatná kuchařinka.

A které recepty patří mezi nejoblíbenější? Pojďte se na ně kouknout. Žebříček nejoblíbenějších receptů jednoznačně vede klasika, olejová bábovka, za ní je v těsném závěsu tradiční perník, bleskurychlý vodouch, ovocný jogurtový koláč s drobenkou a pětku vyvolených uzavírá oblíbená kefírová buchta.

Také jste v této pětce poznali svoje nedělní siesty? Rozhodně nechci napadat výbornou chuť těchto „klasik“, ale co si vyzkoušet něco jiného. Recepty rychlé, chutné… Nechte se inspirovat vyzkoušenými recepty.

Chcete-li svým chuťovým buňkám dopřát nevídanou rozkoš. Zkuste koláč s netradičním názvem „ORGASMUS“. Ano, čtete správně, orgasmus totiž zažijí vaše chuťové buňky.

Suroviny na těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1,5 hrnku cukru krupice, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce oleje, 3 lžíce kakaa, 1 ananasový kompot v plechovce.

Suroviny na krém: 2 pomazánková másla, uvařený vanilkový puding z půl litru mléka ( obměna při nedostatku času: kupte dva vanilkové dezerty v kelímku), 2 vanilkové cukry

Suroviny na ozdobu: sekané ořechy, čokoládová poleva

Postup: Ananasový kompot rozmixujte i se šťávou, k němu přidejte všechny suroviny na těsto a dejte péct. Mezi tím si připravte krém smícháním všech surovin a dejte na chvíli do ledničky. Po upečení nechte koláč zchladnout, potřete krémem a posypte sekanými ořechy. Na konec si rozehřejte polevu a koláč pocákejte. Dejte do ledničky alespoň na dvě hodiny ztuhnout.

Tip: Ještě vymazáváte plech? Zbytečné. Pod koláč ustřihněte pečící papír.

Nechce se vám péct? Nevadí. Sladký požitek si můžete vychutnat i bez pečení. Co takhle doma připravené Monte? Opravdová bašta.

Suroviny na krém: 0,5 litru mléka, 1 čokoládový puding, 1 čokoláda na vaření, 1 polévková lžíce cukru ( lepší je hnědý cukr, ale obyčejný nevadí), půl hrnku mletých ořechů, 50 g másla, 4 zakysané smetany a 3 vanilkové cukry.

Příprava: Ve 2/3 mléka rozpustíme čokoládu na vaření s cukrem. Ve zbylé 1/3 mléka rozmícháme čokoládový puding a přidáme k mléku s čokoládou a cukrem. Vaříme do zhoustnutí pudingu. Na závěr do směsy vsypeme mleté ořechy a vmícháme máslo. Krém necháme zchladnout.

V misce si promícháme zakysané smetany spolu s vanilkovými cukry. Máme tedy tmavý a světlý krém. Jdeme na plnění. Nejlépe Monte vypadá ve skleničce. Začneme tmavým krémem, světlým krém atd. až máme skleničku plnou a pak druhou a třetí…Dáme vychladit. Opravdu pochoutka, která se u vás doma moc „neohřeje“.

Receptů na opravdové moučníkové skvosty je nepřeberně moc. Pojďte se s námi a s našimi čtenářkami podělit o toho vašeho nedělního favorita. Rubrika Recepty je tu pro vás!

Štítky:

Přidejte komentář