Obložené vejce


Ingredience

  • Vařené vejce – 1 ks
  • Salát (bramborový, vlašský, pochoutkový, atp.) – 2 lžíce
  • Majonéza – 1 lžíce
  • Hořčice – 1 lžíce
  • Lák z okurek – 1 lžíce
  • Sůl
  • Okurky sterilované (nebo případně i čerstvé) – 1 ks
  • Červená paprika, sterilovaná nebo čerstvá – pár proužků
  • Plátkový sír
  • Salám

Postup přípravy

Rozpis ingrediencí je pro jednu osobu (porci). Doprostřed talíře uděláme ze salátu hromádku, na kterou posadíme na půlky rozkrojené vejce. Kolem salátu pak začneme „aranžovat″ ostatní ingredience tak, aby konečný výsledek byl nejen chutný, ale i oku lahodící.

Zdobit můžeme prakticky čímkoliv, co najdeme v lednici, od uzenin, přes zeleninu a dokonce i rybičky jsou výborné. Salámy a sýr točíme do vějířků, ruliček atp.. Zeleninu pokrájíme na plátky, vějířky… . Nakonec si z majonézy, hořčice, špetky soli a láku umícháme dip, kterým vejce uprostřed talíře přelijeme.

Podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepším podkladem pod vejce je bramborový salát, který není svou chutí rušivý.

Přidejte komentář