Pikantní čínská polévka
Ingredience
- kuřecí droby 500 g
- sůl
- cibule
- chilli papričky
- česnek 2 stroužky
- houby 4 kusy
- pórek
- čínské zelí
- paprika 1/2
- sojová omáčka 1 lžíce
- bílé víno 2 lžíce
Postup přípravy
Z kuřecích drobů uvaříme s trochou soli v 1,5 litru vody vývar. Ten přecedíme a vaříme v něm plátky z jedné cibule, 1 chilli papričku, 2 stroužky krájeného česneku. Přidáme na plátky krájené houby, na kolečka krájený pórek, na proužky krájené zelí, červenou a zelenou papriku.
Povaříme, ochutíme lžící sojové omáčky, 2 lžícemi bílého vína. Necháme přejít varem, sundáme z vařiče a doplníme hrstkou nejlépe bílých nudlí. Zdobíme zelenou petrželkou. Můžeme přidat i maso z drobů.
Štítky: Polévky