Pikantní čínská polévka


Ingredience

  • kuřecí droby 500 g
  • sůl
  • cibule
  • chilli papričky
  • česnek 2 stroužky
  • houby 4 kusy
  • pórek
  • čínské zelí
  • paprika 1/2
  • sojová omáčka 1 lžíce
  • bílé víno 2 lžíce

Postup přípravy

Z kuřecích drobů uvaříme s trochou soli v 1,5 litru vody vývar. Ten přecedíme a vaříme v něm plátky z jedné cibule, 1 chilli papričku, 2 stroužky krájeného česneku. Přidáme na plátky krájené houby, na kolečka krájený pórek, na proužky krájené zelí, červenou a zelenou papriku.

Povaříme, ochutíme lžící sojové omáčky, 2 lžícemi bílého vína. Necháme přejít varem, sundáme z vařiče a doplníme hrstkou nejlépe bílých nudlí. Zdobíme zelenou petrželkou. Můžeme přidat i maso z drobů.

Štítky:

Přidejte komentář