Pivní bramborové polévka
Ingredience
- Brambory – 5 kusů
- Kmín
- Pivo – 250 ml
- Voda – 1.5 l
- Brynza – 200 g
- Hrubá mouka – 2 lžíce
- Vejce – 1 kus
- Máslo – 1 lžíce
- Sůl
- Pepř
- Chleba – 2 krajíce
- Bylinky
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl, pepř a dáme vařit na cca 15 minut. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a rozehřátého másla. K vařeným bramborám přidáme brynzu a přilijeme pivo. Těstíčko postupně po lžičkách zavaříme do polévky a necháme mírně vařit na mírný stupeň cca 10 minut. Ozdobíme čerstvými bylinkami dle chuti a podáváme s kostičkami osmaženého chleba.
Štítky: Polévky