Pivní bramborové polévka


Ingredience

  • Brambory – 5 kusů
  • Kmín
  • Pivo – 250 ml
  • Voda – 1.5 l
  • Brynza – 200 g
  • Hrubá mouka – 2 lžíce
  • Vejce – 1 kus
  • Máslo – 1 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Chleba – 2 krajíce
  • Bylinky

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl, pepř a dáme vařit na cca 15 minut. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a rozehřátého másla. K vařeným bramborám přidáme brynzu a přilijeme pivo. Těstíčko postupně po lžičkách zavaříme do polévky a necháme mírně vařit na mírný stupeň cca 10 minut. Ozdobíme čerstvými bylinkami dle chuti a podáváme s kostičkami osmaženého chleba.

Štítky:

Přidejte komentář