Polévka s červenou řepou


Ingredience

  • Mrkev – 2 kusy
  • Celer – 1/4 kusu
  • Petržel – 1 kus
  • Brambory – 3 kusy
  • Kysané zelí – 1/4 balíčku
  • Červená řepa – 1 sklenice
  • Olej
  • Nové koření
  • Pepř celý
  • Bobkový list
  • Sůl

Postup přípravy

Na oleji o restujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření. Překrájené zelí i s lákem uvaříme zvlášť ve vodě. Až jsou brambory měkké, přidáme uvařené zelí i s vodou, ve které se vařilo. Nakonec přidáme naloženou červenou řepu i s lákem a necháme prohřát. Případně dochutíme a na talířích dozdobíme lžící smetany.

Štítky:

Přidejte komentář