Polévka z brambor a rajčat


Ingredience

  • Brambory – 600 g
  • Sterilovaná rajčata (loupaná) – 400 g
  • Šalotka – 2 ks
  • Zeleninový vývar – 700 ml
  • Panenský olivový olej
  • Tymián
  • Sůl
  • Chléb

Postup přípravy

Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na olivovém  oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám, přilijeme horký vývar a vaříme zhruba 30 minut. Poté vše rozmixujeme, přilijeme šlehačku (trochu ji ohřejeme předem), osolíme dle chuti a necháme vařit dalších 10-15 minut. Mezitím vezmeme plátky chleba (1 plátek na osobu) a rozdrobíme je. Do pánvičky dáme olej a drobky osmažíme. Polévku dáme do talířů, posypeme špetkou tymiánu, přidáme smažené chlebové drobky a podáváme.

Štítky:

Přidejte komentář