Polévka z brambor a rajčat
Ingredience
- Brambory – 600 g
- Sterilovaná rajčata (loupaná) – 400 g
- Šalotka – 2 ks
- Zeleninový vývar – 700 ml
- Panenský olivový olej
- Tymián
- Sůl
- Chléb
Postup přípravy
Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám, přilijeme horký vývar a vaříme zhruba 30 minut. Poté vše rozmixujeme, přilijeme šlehačku (trochu ji ohřejeme předem), osolíme dle chuti a necháme vařit dalších 10-15 minut. Mezitím vezmeme plátky chleba (1 plátek na osobu) a rozdrobíme je. Do pánvičky dáme olej a drobky osmažíme. Polévku dáme do talířů, posypeme špetkou tymiánu, přidáme smažené chlebové drobky a podáváme.
Štítky: Polévky