Polévka z černých fazolí a kokosu


Ingredience

  • černé fazole – 450 g
  • Anglická slanina (v celku) – 100 g
  • Cibule – 2 kusy
  • Mrkev – 1 kus
  • Bobkový list – 1 kus
  • Koriandr – 1 svazek
  • Olivový olej – 2 lžíce
  • Česnek – 4 stroužky
  • Loupaná rajčata – 2 kusy
  • Kokosové mléko – 400 ml
  • Chilli paprička – 1 kus (nebo dle chuti)
  • Sůl – 1 špetka
  • Mletý pepř – 1 špetka
  • Zakysaná smetana

Postup přípravy

Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi hodinu a půl až dvě hodiny, až budou fazole měkké. Sceďte a tekutinu uchovejte.
Odstraňte koření a cibuli. V hrnci rozehřejte olej a osmažte v něm druhou pokrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Smažte na mírném plameni asi 10 minut. Přidejte rajčata a ještě 3 minuty smažte. Většinu fazolí přidejte do hrnce spolu s asi 600 ml vody, ve které se vařily. Přidejte kokosové mléko, lžíci sekaného koriandru a chilli papričku. Osolte, opepřete a na mírném plameni spolu povařte 20 minut. Nechte trochu vychladnout, vyjměte chilli papričku a polévku rozmixujte. Přidejte zbylé celé fazole a polévku podávejte s troškou zakysané smetany a sekaným koriandrem.

Štítky:

Přidejte komentář