- Zinnia - http://zinnia.cz -

Polévka z červené řepy

Ingredience

Postup přípravy

Z červené řepy ukroutíme listy, nic neokrajujeme a dáme vařit do vody. Až je řepa vařená, tak stáhneme ze zdroje tepla a přelijeme studenou vodou. Vezmeme řepu do rukou a kroutíme, tím se nám sloupne pobrch a máme řepu očištěnou. ..takto si můžeme řepu připravit třeba den předem.

Oškrabané brambory dáme vařit s kmínem, bobkovým listem, novým kořením a solí. Až jsou brambory měkké, tak přistrouháme řepy na hrubém struhadle a přikyselíme šťávou z jednoho citronu. Je-li řepa méně výrazná a není sladká, tak můžeme přidat i trochu medu.

Zvlášť si v kastrůlku na másle osmahneme jednu cibuli a česnek na plátky. Dále zaprášíme hrubou moukou, chvíli mícháme, aby se mouka zapražila a pak dáme do polévky (kdo se bojí hrudek, tak přelije naběračkou opatrně trochu tekutiny z polévky, promíchá dohladka a vlije do polévky). Polévku s moukou provaříme.

Až vypneme zdroj tepla, tak přidáme nadrobno pokrájené polévkové bylinky a podáváme.

Jogurtem zdobíme na talíři.