Polévka ze skopového masa
Ingredience
- Skopové maso – 500 g
- Cibule
- Sádlo – 2 lžíce
- Brambory – 2 kusy
- Zelené fazolky – sterilované – 2 hrsti
- Červená paprika mletá – 1/4 lžičky
- Bobkový list – 1 kus
- Kyselá smetana – 0.2 l
- Hladká mouka – 1 lžíce
- Drcený kmín
- Sůl
Postup přípravy
Nakrájíme si nadrobno cibuli a osmahneme na sádle při mírném ohni. Přidáme na kostky nakrájené maso, mletou papriku, bobkový list, kmín a krátce opečeme. Podlijeme trochou vody, osolíme a zakryté dusíme téměř do měkka. Potom přilijeme potřebné množství vody, přidáme očištěné nakrájené brambory a na nakrájené zelené fazolky a dovaříme. Zjemníme smetanou, kterou jsme rozmíchali s moukou a povaříme.