Polévka ze skopového masa


Ingredience

  • Skopové maso – 500 g
  • Cibule
  • Sádlo – 2 lžíce
  • Brambory – 2 kusy
  • Zelené fazolky – sterilované – 2 hrsti
  • Červená paprika mletá – 1/4 lžičky
  • Bobkový list – 1 kus
  • Kyselá smetana – 0.2 l
  • Hladká mouka – 1 lžíce
  • Drcený kmín
  • Sůl

Postup přípravy

Nakrájíme si nadrobno cibuli a osmahneme na sádle při mírném ohni. Přidáme na kostky nakrájené maso, mletou papriku, bobkový list, kmín a krátce opečeme. Podlijeme trochou vody, osolíme a zakryté dusíme téměř do měkka. Potom přilijeme potřebné množství vody, přidáme očištěné nakrájené brambory a na nakrájené zelené fazolky a dovaříme. Zjemníme smetanou, kterou jsme rozmíchali s moukou a povaříme.

Přidejte komentář