Rajská polévka


Ingredience

  • Rajčatový protlak – 1 kus
  • Cibule – 1 kus
  • Mrkev
  • Petržel
  • Brambora – 1 kus
  • Česnek – 1 stroužek
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Olej
  • Zeleninový bujón
  • Voda
  • Sůl
  • Ocet

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme 1l vody, přidáme kostku bujonu, 2 bobkové listy, nové koření (cca 5 kuliček) a česnek (prolisovaný či na jemno nastrouhaný) a vaříme asi 15 minut.

Poté dáme do polévky na jemno nastrouhanou bramboru a vše povaříme doměkka. Podle chuti potom osolíme a přidáme ocet (cca půl lžičky). Polévka je opravdu moc dobrá.

Je v ní hodně zeleniny, tak už není potřeba žádné zavářky, ale kdo má rád, hodí se tam jak těstoviny tak rýže.

Štítky:

Přidejte komentář