Rajská polévka
Ingredience
- Rajčatový protlak – 1 kus
- Cibule – 1 kus
- Mrkev
- Petržel
- Brambora – 1 kus
- Česnek – 1 stroužek
- Bobkový list
- Nové koření
- Olej
- Zeleninový bujón
- Voda
- Sůl
- Ocet
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme 1l vody, přidáme kostku bujonu, 2 bobkové listy, nové koření (cca 5 kuliček) a česnek (prolisovaný či na jemno nastrouhaný) a vaříme asi 15 minut.
Poté dáme do polévky na jemno nastrouhanou bramboru a vše povaříme doměkka. Podle chuti potom osolíme a přidáme ocet (cca půl lžičky). Polévka je opravdu moc dobrá.
Je v ní hodně zeleniny, tak už není potřeba žádné zavářky, ale kdo má rád, hodí se tam jak těstoviny tak rýže.
Štítky: Polévky